Get Adobe Flash player
PDFTiske-mail
JÁHLOVÁ MOUKA 300g extrudoJahodový džem s kousky ovoce 275 g

Jáhly 300g
Zobrazit v plné velikosti


Jáhly 300g

Cena za kus (kus): 45.00 Kč


ČÍM MOHOU BÝT JÁHLY PRO NÁS VÝZNAMNÉ?

Jáhly mají vysoký obsah fosforu, proto se velmi dobře hodí do dnešní doby, kdy ve světě vládne deprese a únava (nedostatek tohoto prvku se totiž podílí na vzniku těchto problémů). Dále jsou bohaté na hořčík, měď, vápník a vitaminy sk. B. Jáhly tedy pů*obí proti depresím a únavě. L*čí žaludek, slinivku i slezinu, a proto jsou vhodné při cukrovce.

Svým vysokým obsahem železa jsou výbornou potravinou pro chudokrevné děti i dospělé. Bohatostí minerálů jsou vhodné při stavech vyčerpanosti, po nemocech a úrazech, pro dietní stravu při alergiích, poruchách trávení.

Pokrmy z jáhel jsou velice výživné, syté a velmi dobře stravitelné. Jsou velmi vhodné zejména pro děti, starší lidi, studující a sportovce, těžce pracující...

Obsah tuku v jáhlách je o hodně vyšší než mají ostatní obiloviny, o to je také příčinou kratší trvanlivosti prosných výrobků. Je proto dobré je po koupi co nejrychleji spotřebovat. Delším skladováním hořknou, což ale některým konzumentům naopak vyhovuje. V naší potravě přijímáme velmi málo hořké chuti, která podporuje správnou funkci srdce a tenkého střeva.

Významnou předností jáhel je, že nevyvolávají alergické reakce u konzumentů a intolerancí lepku, proto jejich význam v poslední době narůstá. Jsou tedy přirozeně bezlepkové a jako jediná obilnina pů*obí v našem organismu zásadotvorně. To je dnes, kdy se konzumují jídla převážně kyselinotvorná velmi důležitým důvodem, proč jáhly zařadit častěji do našeho jídelníčku. Z hlediska trávení jsou vhodnější pro kombinaci s ovocem než rýže.

VAŘENÍ JÁHEL:

Jáhly důkladně propereme, zalijeme vroucí vodou, jako přílohu použijeme poměr 1: 2, jako kaši 1: 3-4 a mírně vaříme 15-20 minut.

- jáhly před vařením můžeme také omyté a odkapané opatrně opražit - většinou pak zůstanou celé, nerozvaří se. Jáhly můžeme vařit i v páře.

  • Jáhly - vařené jako příloha, do polévky, karbanátků, nákypů...

  • jáhelné vločky použijeme do pečiva, moučníků, polévek, müsli...

  • jáhelnou mouku můžeme použít jako klasickou, nepoužíváme ji však samotnou na pečení, pouze jako přídavek.

  • jáhelné pukance - samostatně nebo do polévek či jogurtů...

  • jáhelná instantní kaše - vhodná k rychlé přípravě snídaně či svačiny

  • jáhelné pyré s jablky - lze koupit již hotové v obchodech se zdravou výživou

  • jáhelná kaše je výborná jako náhrada tvarohu či krému do dortu při nesnášenlivosti mléka a lze ji přidávat také do pomazánek.

  • vařenými jáhlami můžeme nastavit bramborovou kaši či knedlíky nebo je přimíchat do rýžového nákypu. Je to nejjednodušší způsob, jak "propašovat" jáhly do jídelníčku vaší rodiny.


Dostupnost

Dodáváme během:

skladem


Hodnocení zákazníků:

Zatím zde není žádné hodnocení.
Musíte se přihlásit, abyste mohli hodnotit.


Další kategorie


Kaše,musly,vločky

Těstoviny

Luštěniny a rýže

Košík

Váš košík je prázdný

Přihlášení